Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı Ertelendi

Elazığspor Olağanüstü Seçimli Genel Kurul toplantısı yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi.

Elazığspor’un her anlamda problemleri olduğunu belirten Kayyum Başkanımız Sebahattin Devecioğlu, “Elazığ’ın siyasi, bürokratik ve iş çevreleriyle toplantılar yapıyoruz. Elektrikler kesikti Elazığspor’da, belirli bir ödeme yapıldıktan sonra çözüldü. Isınma ve gıda sorununu çözümledik. Sözleşmesini fesheden futbolcularla görüşmeler devam etmekte. Stat için önceliğimiz Malatya. Hem yakın olması, hem de kardeşlik duygularını geliştirmek. Alternatiflerimiz Erzurum ve Sivas. Büyük ihtimalle Adanaspor maçımızı Şanlıurfa’da oynayacağız. FIFA’da bekleyen dosyalarımız var. Dosyaları bekleyen isimler bizlere yardımcı oluyorlar. Transfere engel borcumuz 12 milyon 600 bin TL. Elazığspor’un en önemli borcu bu. Ankara’da ve burada çeşitli toplantılar yaptık. Çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bağış kampanyasından toplanan paranın 10 Bin TL civarında olduğunu aktaran Doç. Dr. Devecioğlu, “Kayyum olarak maaş almadım. Keşke almış olsaydım, bunu da Elazığspor’a bağışlardım. 36 kulüp personelimiz var. 18 aydır maaş alamamış durumdalar. Elektrik borcumuz devam ediyor. 950 Bin TL SSK’ya borcumuz var. 970 Bin TL vergi borcu var” açıklamasında bulundu.

Elazığspor’un onur mücadelesi verdiğine değinen Devecioğlu, “Faaliyetlerini halen daha sürdürüyor. Bu sadece benim değil, Elazığ’ın problemi. Bu değere sahip çıkmak gerekiyor. Bizim dışımızda bir çok takımın ekonomik problemi var. TFF ve TBB’nin kulüpleri kurtarmak için başlattığı projeden Elazığspor faydalanamıyor. Elazığspor’un kredi borcu yok ki yapılandırılsın. Bu Süper Lig için düşünülüyor şu an. Elazığspor’un kendine ait mal varlığı, taşınmazı, geliri yok. Sabit gelirlerine temlik koyulmuş durumda. Elazığspor’un tüm paydaşlarına çok büyük iş düşüyor” diye konuştu.

Elazığspor’un güçlü bir yönetime kavuşması için kritik bir haftanın kendilerini beklediğinin altını da çizen Devecioğlu, “Herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Çalışma sonucunda Elazığspor’umuz eski günlerine kavuşacaktır, buna inanıyorum. 30 Ocak transferin bitme süreci. Bu süreçte transfer engelimizi kaldırmamız gerekiyor. Elazığ ile ilgili herkesin harekete geçmesi gerekiyor. Bir çok kulüp yok oldu ama Elazığspor varlığını sürdürüyor. Yeniden bir Elazığspor oluşturmak adına herkesi göreve davet ediyorum. Elazığspor büyük bir camia. Olumsuzlukları bir kenara bırakarak, bu konuyu çözeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.