Olağan Genel Kurul Toplantısı Ertelendi

Elazığspor Kulübü Derneği Olağan Genel Kurul toplantısı çoğunluk sağlanamadığı için 1 hafta sonraya ertelendi.

Bugün saat 16:00’da Elazığ Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılması beklenen Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 11 Aralık 2018 Salı günü çoğunluk şartı aranmaksızın yapılacak.

Ertelenen Olağan Genel Kurul’un ardından açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanımız İrfan Yumakgil, kongrenin ertelenmesinin rutin bir hal aldığını ifade ederek “Bu rutin bir hal almış. Biz de olmayacağını biliyorduk. Kısmetse 11’inde kongremizi yapacağız. Aday çıkar mı çıkmaz mı? Birçok arkadaşımız çıktı ama kulübe resmi bir müracaat yok. Birkaç tane arkadaşımız bağış yaptı kulübe. Valimiz ve belediye yöneticilerimizin katkılarıyla bugüne kadar geldik. Bu şekilde bu kulüp buraya kadar geldi. 14. Hafta sonunda puan durumunda istemediğimiz bir yerdeyiz. Moral motivasyondan dolayı 8 puanımız kaybolmuştur. Bundan sonra bu kulübe sahip çıkacak arkadaşların ortaklaşa göreve gelmeleri lazım. Yönetim olmazsa zaten kayyuma kalacaktır. Bu kulübün 45 Milyon TL takriben borcu var. Bunun 15 Trilyon’a yakını eski başkanlardan bir arkadaşımıza ait. Her ne kadar 2 Milyon TL dese de ikinci bir şahsa sattığı için orada bir tatlı su kurnazlığı vardır. Geriye kalan 30 Milyon ise piyasaya, futbolculara ve dosyalarıdır” dedi.

Bırakmalarındaki ana nedenin futbolculara verilen sözleri tutamaktan kaynakladığını dile getiren Yumakgil, “Bize 1 milyon TL yardım geleceği söylendi gelmedi. 5 Milyon TL civarı bir avans gelecekti gelmedi. Bugüne kadar iki tane eski borç kapandı. Kulübe 100 Bin TL prim gelmiştir. Başka da bir şey gelmemiştir. Kulübü yönettiğimiz süre içerisinde hiçbir borç bırakmadan gidiyoruz. Biz diğerleri gibi kulübü borçlandırmadık. Acil kanunlar gerekiyor. Bir an evvel bu yasalar çıkarılmalı. Önüne gelen kulübü borçlandırıp gidiyor. Yine Elazığspor’un arkasındayım ben. Biz Elazığspor sevdalısıyız bilenler bilir. Hiç hak etmediğim şekilde anneme, ailemin evlatlarına küfürler işittim. Ben 3 dönem Elazığspor’da idarecilik yaptım. 10 dakikada tahtayı açarız söylemim yarıda kaldı, onun içini dolduramadım. Bana söylenen sözlerin yerine getirilmemesi sıkıntıya soktu beni. Bu kulübü 3-5 Milyon’la alacaklara söylüyorum idare edemezler. Bu bir konsensüsle çözülür. Bu kulübe kalıcı gelirler ve sıcak para girişi yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Elazığ’a yapılması planlanan yeni stadyuma ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan İrfan Yumakgil, “Sabah Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sedat Acar’ın koordinesinde buluştuk. EASKF Başkanı Mustafa Gür bey de ordaydı. Elazığ stadını yarından itibaren yıkıyorlar. Biz TFF’ye ve GSGM’ye yazımızı yazdık. Altay maçını Malatya, Diyarbakır veya İstanbul’da oynayacağız. Stadımız yıkılıyor kısacası. Hemen çalışmalar başlıyor. 300 veya 350 günde Tetiş Yapı teslim edeceğini bildirdi” şeklinde konuştu.

Slideshow by webdesign